جزیره زیبای قشم , به جزیره شگفتیها هفتگانه دارای اسم و رسم است . جزیره ای که از اشکال جاذبه های ارگانیک در تور قشم میتوانید , دیدن فرمائید و لذت ببرید . یکیاز جاذبه های جالب و ارگانیک قشم , تنگه چاهکوه است که با صورت یگانه و بی سابقه خویش , توده متعددی از گردشگران را در سوی خویش می کشاند .
در تنگه چاهکوه , میتوانید تندیس ها و صخره های تماما ارگانیک را ببنید , که در اثر کار درختان , وقوع باد و مراحل فرسایشی این حیطه , طی سال های زیاد بهوجود آمده اند . علت کلیدی بوجود وارد شدن این تنگه , شکستگی یک تاقدیس بزرگ است . درین ناحیه , دو دره عمود برهم و به صورت ضربدری با عمق ۱۰۰ متر و دارنده طول ۲۰متر , نمای دوچندان زیبایی را از صخره ها و حفره های ارگانیک تولید نموده است , که به حقیقت تماشای این مکان را برای شما زیاد حیرت آور و دیدنی خواهد بود .
باران های سیلابی , تکان باد و آب از در میان سنگ های این حیطه , سبب بوجود وارد شدن حفره های بیضی صورت و نیم دایره و همچنین بنا هایی به صورت موج دریا شدهاست که زیبایی حیطه را بیشتر نمایان می نماید .
ساختار تنگه چاهکوه به نحوی است که در اولِ مسیر تنگه , دیوارها عریض ترند و صورت U داراهستند , البته در شرایطیکه در مسیر تکان فرمایید و جلوتر بروید , خواهید روءیت کرد کهاین مسیر تنگ خیس شده و شکلV به خویش میگیرند .
اگرچه در تنگه چاهکوه , قابلیت بازدید آسوده تماما نیست , ولی در جزو تنگه , مکان فوق العاده ای برای تماشای ستاره ها موجود هست , که سفارش میکنیم از دست ندهید . در شرایطیکه اقبال با شما یار باشد و وقتی که در این جا می باشید , باران ببارد با یقین یکی شاهکار های درختان را درین حیطه تماشا خواهید کرد .
در دل دیوارهای این تنگه , حفره ها و گودال هایی در اثر چرخش آب داخل آنها بوجود آمده است , از آنجایی که تنگه چاهکوه در یک لایه ماسه سنگی رسوبی تولید شده , سنگ های مارن قرمز رنگ , سلیت و آهک و بیکربنات کلسیم در ساختار آن موجود است . از خصوصیت دیدنی آنها عدم رخنه آب و چرخش آب در آنها است . همین چرخش منجر شده تا این گونه های گوناگون هندسی بهوجود بیاید . علت نامگذاری تنگه چاهکوه هم همین موضوع است . بعضا از این این حفره ها به مرور بزرگتر گردیده اند .
در تابلوی داده ها ناحیه آزاد قشم , از این حوزه با اسم دره مقدس چاهکوه یاد می شود . به این دلیلکه آب و ذخیره آن , برای بومیان این ناحیه زیاد اصلی بوده و همواره تقدس خاصی برایشان داشته است به همین علت ساکنان محلی با حفر ۴ چاه در اولِ تنگه , آب باران را همواره ذخیره می کردند تا مردمان بتوانند از آن فایده ببرند .
برای سوقدهی خوب تر آب به باطن این چاه ها , در کف زمین و در نصیب هایی از دره , جوی بار هایی ساخته بودند تا بتوانند از آب شیرین نتیجه ها از باران , به خیر و خوبی به کارگیری نمایند . و به دلیل وجود این جوی بار های پربرکت این تنگه برای بومیان , با اسم تنگه مقدس چاهکوه یاد می شود
درصورتی که بخواهیم در رابطه پوشش گیاهی این حیطه سخن کنیم , می توان اعلامکرد که گیاهانی که درین ناحیه پرورش نموده است , متناسب با آب و هوی بیابانی و استوایی و به صورت درختچه های کوچک , و استپی پرورش کرده اند .
همینطور به دلیل وجود چاه های آب درین ناحیه , پرنده ها و انواع جانوری متنوعی , مثل غزال ها دراین حیطه مشاهده میشود. درحالتی که قصد داشته باشید بدین حوزه مهاجرت فرمایید , به طور معمول در حین همگی ی فصول میتوانید از این حیطه دیدن کنید.
- ۹۸/۰۳/۱۳