سفر، گردشگری، رزرو تور داخلی، خارجی، تور لحظه آخری

  • ۰
  • ۰
آرامگاه مولوی در شهر قونیه , فی مابین دو استان آنتالیا و آنکارا واقع شده‌است . استان قونیه اصلی ترین استان مرزوبوم ترکیه است که بیشتراز یک میلیون نفر جمعیت دارااست .

مولوی در سال ۶۰۴ هجری قمری در شهر بلخ زاده شد . ولی علت این‌که به شهر قونیه رفت و سالها درین شهر معاش کرد بر می‌شود به دعوت علاءالدین کیقباد سلجوقی از مولوی برای رفتن به قونیه . این مسافرت مولوی سبب ساز شد که وی تا انتها قدمت در شهر قونیه بومی شود .

مولوی در سال ۶۷۲ در قونیه درگذشت و در منزل اش که روز جاری تحت عنوان آرامگاه مولوی شناخته می شود , دفن شد .

مورخ ظریف وفات مولوی , روز ۱۷ دسامبر سال ۱۲۷۳ میلادی است که به مورخ خورشیدی مساوی می شود با ۲۶ آذر سال ۶۵۲٫


آرامگاه مولوی در شهر قونیه , محل برگزاری مراسم سالگرد درگذشت مولوی میباشد که سالانه دوستداران این شعر سرا و عارف بزرگ از جای‌جای دنیا , بدین شهر می‌روند تا در‌این مراسم یگانه کمپانی نمایند .

مراسم درگذشت مولوی هر سال از ۷ دسامبر شروع می شود و تا ۱۷ دسامبر ادامه مییابد .

این مراسم قریه روزه با افتتاحیه ای به عنوان «شب وصلت» آغاز میشود . در راءس شهر قونیه , تپه ای موجود هست به اسم تپه کی قباد , که در ظهر روز هفدهم آذر , لامپ پی سوزی را بر آن روشن می نمایند , بدین عذروبهانه که‌این تپه , جایی است که شاهد مولوی و شمس در او‌لین دیدارشان است . آنگاه جوانانی با خرقه هایی یگانه , ساز می نوازند و در راستای آرامگاه مولوی روان می گردند . مردمان در پشت رمز آن ها روش می‌افتند و شهر قونیه را از احترام و یاد به مولوی سرشار می نمایند .

زنان درفش هایی به دست میگیرند و در عرصه آرامگاه مولوی به همراه دیگر تماشاگران به نظاره این مراسم می ایستند و سرودهایی که در هوای شهر قونیه طنین انداز می شود را زمزمه می نمایند .


در زمان این آبادی روز آرامگاه مولوی شاهد مراسم و مناسک خاصی است که از بین آن ها می شود به رقص سماع اشاره نمود . در‌حالتی که به عرفان و ادبیات و هنرهای نمایشی عشق دارید , ملاقات یا این که ممکن است خوب تر باشد بگوییم زیارت آرامگاه مولوی لطف متعددی خواهد داشت . خاصه در‌این زمان روستا روزه که نسبتاً از ۱۷ آذر تا ۲۷ آذر به ارتفاع می انجامد و جالب ها , لطافت ها و زیبایی های بخش اعظمی برای شما به همراه خواهد داشت . اشعار مولوی در تمامی جا به گوش و دیده می رسند و بشر را به یک اکنون معنوی سوق می دهند .
نهایی شب این ده سال در آرامگاه مولوی , با مراسم «شب عروس» , شهر قونیه را نورانی و مملو‌از یاد این شعر سرا به نورْ رسیده می نماید .

یک نکته در زمینه ی آرامگاه مولوی که میتواند برای شما جذاب باشد , این است که آرامگاه مولوی تحت عنوان موزه در شهر قونیه تحت عنوان یکی‌از سه جاذبه توریسم مملکت ترکیه , گزینش شد .

آرامگاه مولوی که اکنون دیگر به موزه تبدیل شده‌است , مشتمل بر اثراتی تاریخی و گران بها زیرا دست‌نوشته‌های دیرین , قرآن‌های خطی , دیوان نگهدارنده , آلات آوا دوران رومی و اثر ها هنری دوران سلجوقی و همینطور اثر ها میراث از گذشتگان از جمله البسه , کلاه , تسبیح , جانماز هست .

بابا مولوی , بهاءالدین ولد , پسرش و یکسری بدن دیگر از اقوام و نزدیکان مولوی نیز در‌این آرامگاه آرمیده اند .
  • ۹۸/۱۱/۰۲
  • مدیر تور

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی